Inhoudsopgave in Word

Onder andere tekstverwerker Word (maar ook LibreOffice en OpenOffice) beschikt over een functie om automatisch een inhoudsopgave te genereren. Dit doet het programma aan de hand van de gebruikte titels van de hoofdstukken en paragrafen. Op deze manier kun je deze titels gewoon wijzigen, en wordt je inhoudsopgave hiermee bijgewerkt. Ook worden de bladzijdenummers continu bijgehouden.

Voorbeeld inhoudsopgave bestand in Word

Een voorbeeld van de op de voorbeeld-pagina weergegeven inhoudsopgave in Word kun je downloaden via onderstaande knop/link. Dit betreft een handmatige ingevoerde inhoudsopgave, waarbij je dus de titels en bladzijdenummers handmatig moet aanpassen.

Download de voorbeeld inhoudsopgave voor Word

Voorbeeld automatische inhoudsopgave bestand in Word

Een voorbeeld van een automatisch gegenereerde inhoudsopgave in Word kun je downloaden via onderstaande knop/link. De titels en bladzijdenummers van deze inhoudsopgave kunnen automatisch worden bijgewerkt. Je kunt zo de titels van de hoofdstukken en de paragrafen aanpassen, en vervolgens de inhoudsopgave aanpassen.

Download voorbeeld van een automatische inhoudsopgave voor Word

Tips voor het maken van een inhoudsopgave

Bovengenoemde voorbeelden zijn gemaakt naar aanleiding van de tips die te vinden zijn op de beginpagina van deze website.
Klik hier om de tips voor het maken van een inhoudsopgave te bekijken.